Et for varmt soveværelse vil påvirke din nattesøvn i en negativ retning. Det er derfor vigtigt at have et veltempereret soveværelse imens du sover så du opnår de bedste vilkår for en god nattesøvn. Ved brug af Samsungs WindFree™ teknologi og ”God Søvn” funktion er det muligt at opnå den bedste forudsætning for den ideelle rumtemperatur.

Når det kommer til at skulle sove er der flere parametre, som spiller ind, men det er vigtigt, at du er afslappet, træt og er i et veltempereret rum. Hvis soveværelset enten er for varmt eller for koldt, så kan det medføre, at du vil bruge det meste af natten på at ligge og vende og dreje dig i sengen. Men hvad er den korrekte temperatur i soveværelset så?

Den optimale temperatur i soveværelset

Det er her vigtigt at påpege, at den ideelle rumtemperatur i soveværelset vil være forskellig fra person til person. For de fleste vil den optimale temperatur være i intervallet 15 – 22 °C, da det er sundest at sove i et køligt rum. Hvis temperaturen er under 15 °C, så vil din krop bruge en masse energi på at holde varmen og hvis soveværelset er for varmt, så vil kroppen bruge en masse energi på at producere sved for at aflede varmen fra kroppen.

I løbet af natten vil din krop falde med 1 °C. Grunden til at dette temperaturfald finder sted er, at der sker et varmetab i kroppen, da der sker en mindre energiproduktion i kroppen samt at der afgives mere varme til omgivelserne imens du sover. Det betyder, at for at opnå den optimale søvn, så skal der være mulighed for at tilpasse kroppens temperatur igennem natten. Samsung luft-til-luft varmepumpe med Samsungs God Søvn funktion vil kunne hjælpe dig til at regulere kroppens temperatur og derved opnå den optimale søvn.

Funktioner i din Samsung luft-til-luft varmepumpe, som er vigtige for at opnå en god nats søvn

Et udvalg af Samsungs varmepumper er specielt godt egnet til soveværelset idet de har funktioner, som er særlig velegnet til at opnå en optimal søvn:

Samsung God Søvn

Samsungs ”God Søvn” funktion sørger for, at temperaturen i dit soveværelse vil være tilpasset til de mest optimale forhold igennem hele din søvn for at sikre dig den optimale søvn. Standardvarigheden af funktionen er 8 timer, men den kan indstilles til dit søvninterval.

God Søvn funktionen er inddelt i tre faser:
Den første fase: hjælper dig til at falde i søvn ved langsomt at sænke temperaturen et par grader. Første fase kan vare op til en time afhængig af, hvor lang tid God Søvn er indstillet til at vare.

Den anden fase: hjælper dig med at forblive i søvnen ved at få din krop til at slappe af ved at hæve temperaturen et par grader, så rummets temperatur vil svare til kroppens naturlige temperaturhævning. Denne fase kan vare mellem 2-7 timer afhængig af indstillingen af God Søvn.

Den tredje fase: hjælper dig til at vågne frisk og udhvilet op. Denne fase varer i en time.

Samsung WindFree™

Når du sover, ligger du stille og derfor er det ikke sikkert, at du vil bemærke, at du ligger og får træk fra f.eks. et åbent vindue eller under en traditionel varmepumpe der kører køl. Med Samsungs patenterede WindFree™-teknologi vil du kunne undgå netop denne problematik.

WindFree™-teknologien forbedrer din indendørs komfort ved at bruge tusindvis af mikrohuller til at sprede den friske luft jævnt – uden ubehagelige kolde luftstrømme. I WindFree™-tilstand spredes luften blødt og lydløst, hvilket skaber et miljø med “stillestående luft”, der giver dig optimal komfort både dag og nat uden trækgener.

Støjsvag

For at opnå en god nattesøvn og kunne vågne op frisk og udhvilet, er det vigtigt, at søvnen ikke bliver forstyrret af udefrakommende ting som f.eks. larm. Samsungs varmepumper er støjsvage, hvilket vil sige, at selvom din varmepumpe kører med ”God Søvn” funktionen, så vil den ikke forstyrre din nattesøvn – kun gavne den.

Samsungs varmepumper har markedets laveste lydniveau helt ned til 16 dB på indedele og 35 dB på udedele. For at have noget at lave en sammenligning med, så har hvisken et lydniveau på omkring 30 dB og almindelig tale har et lydniveau på omkring 60 dB.