Hvor stor skal min luft-til-vand varmepumpe være?

Det er vigtigt, at en luft-til-vand varmepumpe har den korrekte størrelse, så anlægget hverken bruger for lidt eller for meget energi. Den korrekte størrelse afhænger af flere ting og der skal blandt andet tages højde for husets størrelse, isolering, rum og beboere. Et ældre hus er typisk dårligere isoleret end et nybygget hus og derfor kræver det mere varme. Der findes måder at udregne en varmepumpes størrelse på, men disse tager kun højde for husets størrelse og der er langt flere faktorer, der spiller ind. Derfor er det vigtigt at lade en autoriseret installatør udregne, hvor stor luft-til-vand varmepumpen skal være. Dette kaldes i fagsprog at dimensionere anlægget.

 

Hvad sker der, hvis luft-til-vand varmepumpen har en forkert størrelse?

Hvis luft-til-vand varmepumpen ikke er dimensioneret korrekt, og dermed enten er for stor eller for lille, vil den blive dyrere i drift. En varmepumpe, der er for stor, vil starte og stoppe ofte, og det slider på varmepumpen og nedsætter dens levetid. Den korrekte dimensionering giver altså både et lavere energiforbrug og en længere levetid på varmepumpen.

 

Installation af luft-til-vand varmepumpe

For at få flest mulige fordele af varmepumpen, er det altså vigtigt, at anlægget er dimensioneret korrekt. Det giver en bedre drift, længere levetid og samtidig et lavt energiforbrug. Lad altid en autoriseret installatør stå for installeringen af varmepumpen. Installatøren kan både hjælpe med at finde den rette varmepumpe til husstandens behov, at installere varmepumpen og lave det årlige serviceeftersyn. Hos Dansk Klima Center har vi installatører over hele landet som kan stå til rådighed for at sikre dig den rette varmepumpe.

Find en autoriseret installatør her