Hvad er prisen på en varmepumpe?

Prisen på en varmepumpe afhænger af forskellige faktorer som mærke, type, størrelse, kvalitet og garanti. Derudover hænger varmepumpe priserne også sammen med hvor meget garanti der er på anlægget og hvor længe der er reservedelsgaranti (hvor længe efter anlægget er sat ud af produktion kan du få reservedele?). Udover prisen på din varmepumpe er det også en god ide at sikre dig at reservedelspriserne er overkommelige ved en eventuel reparation – her kan prisen svinge meget og derfor er det godt at sikre sig på forhånd, hvis uheldet er ude.

Vi har mange års ekspertise inden for området, og vores anbefaling er, at du vælger en varmepumpe af god kvalitet da det sikrer dig bedst som forbruger.

Mange varmepumper sælges ofte inkl. montering og her er det vigtigt at du husker at pris og kvalitet hænger sammen – der er stort forskel på kvaliteten af materialer og på det udførte arbejde og derfor kan priserne også variere markant.

Siden 2015 har Dansk Klima Center været forhandler af professionelle klimaløsninger fra Samsung og vi har et bredt netværk af installatører rundt om i Danmark. Du kan indhente et godt tilbud hos din nærmeste installatør, der tager højde for alle dine ønsker og behov:

Find installatør her

 

Hvad koster en varmepumpe i drift?

At investere i en varmepumpe kan spare dig for mange penge på sigt, idet varmepumper er meget driftsøkonomiske.

En af de mange fordele ved en varmpepumpe er at driftsomkostningerne er lave sammenlignet med fx olie- eller elvarme. På den nedenstående model kan du se estimerede beregninger for din årlige besparelse ved at skifte til varmepumpe sammenlignet med andre opvarmingskilder.

Modellen viser den årlige CO2-udledning og pris for forskellige opvarmningstyper. (Kilde: SparEnergi.dk, https://sparenergi.dk/forbruger/varme/varmepumper?t=1588076358617).

 

Som det fremgår af modellen, kan der være store besparelser at hente ved at investere i en varmepumpe. Det er også værd at bemærke, at du udleder betydeligt mindre mængder CO2, hvilket er godt for miljøet. Dette har også stor betydning for anskaffelsesprisen på en varmepumpe, da du kan ansøge om tilskud.